Előfizetői tartalom

Megszólalt Orbán Viktor a bolgár földgázadóról: ez magyarellenes lépés, vissza kell vonni

MTI
A jövő megértése érdekében fontos, hogy a szerbek nem lehetnek sikeresek a magyarok nélkül, a magyarok pedig nem lehetnek sikeresek a szerbek nélkül, úgyhogy egyértelmű, hogy mi motiválja az együttműködést - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Tanjug szerbiai hírügynökségnek adott, pénteken megjelent interjúban. A magyar kormányfő többek között szót ejtett a Bulgária által az orosz földgáztanzitra kivetett adóról is, szerinte ez magyarellenes lépés, amit vissza kell vonni.

Szerbiát és Magyarországot a jövő is összeköti - hangsúlyozta a miniszterelnök. A közelgő veszélyek mindkét országra nézve ugyanazok - tette hozzá, majd kifejtette: mindkét országnak erős nemzeti identitása van, "szeretjük az országunkat, szeretjük a népünket, szeretjük a történelmünket, és készen állunk harcolni érte". "Szóval mi nem szeretnénk egy nagy, európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés