Előfizetői tartalom

Eldőlt: 576 forint lesz országosan mindenhol a vízdíj a lakosságon kívüli körben

Portfolio
Megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben az a rendelet, amely az országosan egységes új vízdíjakat tartalmazza 2024. január 1-től a nem lakossági kör számára, így kiderült, hogy nettó 576 forint lesz köbméterenként a fogyasztásarányos ivóvíz díja, illetve nettó 881 forint lesz a szennyvízelvezetés díja. Ezek mellé bejön egy alapdíj is, amely az átfolyási átmérőtől függően az ivóvíz esetén havonta 841 forint és 609 ezer forint között, a szennyvíz esetén havi 1661 forint és 1 millió 204 ezer forint között szóródhat. Egy másik rendelet azt is megszabta, hogy mely vízszolgáltatóknak mennyit kell egy új alap felé negyedévente befizetniük, és melyek kaphatnak abból kompenzációt, illetve az alap kezelője mennyi pénzt fordíthat legfeljebb évente a víziközművek fenntartására.

Azt, hogy a nem lakossági körben országosan egységes lesz a vízdíj az eddigi durva, akár 49-szeres különbségek és több mint 900-féle vízdíj után, illetve a víziközműhálózat javuló színvonala érdekében létrejön egy alap, amelybe egyes szereplőknek be kell fizetniük, mások onnan kapnak kompenzációt, hogy a szükséges felújítások megtörténjenek, már jelezte Lantos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés