Előfizetői tartalom

Csalódást keltett az euróövezeti adat

MTI
A várt javulás helyett lassult a gazdasági aktivitás decemberben az euróövezetben a londoni S&P Global gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank beszerzésimenedzser-indexeinek az alakulása alapján. Decemberben a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat összesítő kompozit beszerzésimenedzser-index (BMI) a várt 48,0 pont helyett 47,0 pontra csökkent a novemberi 47,6 pontról.

A feldolgozóipari BMI a várt javulás, 44,6 pont helyett maradt az előző havi 44,2 ponton, a szolgáltatóipari BMI pedig szintén a várt javulás, 49,0 pont helyett csökkent 48,1 pontra 48,7 pontról. A BMI 50 pont alatti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a csökkenését, 50 pont feletti értéke pedig a növekedését jelzi. Az euróövezet kompozit beszerzésimenedzser-indexe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés