Előfizetői tartalom

Kirúgást kaptak a karácsonyfa alá – Van, ahol az ünnepek elé időzítették a leépítéseket

Amerikában több nagyobb cég is közvetlenül az év végi ünnepek elé időzítve jelentett be komolyabb mértékű leépítéseket. Az elbocsátásokat részben az magyarázza, hogy az amerikai gazdaság viszonylag erős makromutatói ellenére az általános fogyasztói hangulat alapján gazdasági lejtmenetre számítanak a cégek. Másrészt az év végi leépítések hagyományosan az éves pénzügyi mérlegek utolsó pillanatban történő kozmetikázására is lehetőséget adnak.

A jelenlegi feszes munkaerőpiaci környezetben, ahol a munkaadók egyre nagyobb becsben tartják a munkavállalók jogait, jóllétét, a közvetlenül az év végi ünnepek elé időzített, kegyetlennek tűnő leépítések jelentősen rombolhatják egy cég megítélését. Főként ez a helyzet az USA-ban, ahol a gazdaság helyzete jóval erősebbnek tekinthető a stagnáló Európával szemben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés