Előfizetői tartalom

Kijöttek a friss adatok: durván tombol a járvány Magyarországon

Portfolio
Az elmúlt évekhez képest példátlan mértékű a járvány berobbanása Magyarországon, ezt támasztják alá a Nemzeti Népegészségügyi Központ által ma közzétett 50. heti adatok is. A jelentésből kiderült, hogy egy Baranya vármegyei óvódában az 53 fő exponáltból 38 fő (34 fő gyermek, 4 fő dolgozó) lázzal és köhögéssel járó megbetegedését jelentették, és a gyermekektől vett mindhárom minta az influenza A fertőzést igazolta vissza. Az is kiderült, hogy több tucat kisgyermek is súlyos állapotba került légúti fertőzés miatt, hiszen a kórházi ápolást igénylő 339 SARI beteg (súlyos, akut légúti fertőzés) 21,8%-a (74 fő) 2 éves vagy annál fiatalabb.

Az NKK közleménye szerint „a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2023. december 11 – 17. között az országban 40 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 295 600 fő akut légúti fertőzés tüneteivel”. Mindez a számok nyelvén nem mond sokat, de ha az NNK közleményéből kibogarászható, 100 ezer lakosra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés