Előfizetői tartalom

Kína is faképnél hagyta Putyint, megrettentek a szankcióktól

Portfolio
A külföldi részvényesek, köztük a kínai CNOOC és CNPC, szankciókra hivatkozva felfüggesztették részvételüket az orosz Arctic LNG 2 nevű projektben. A vállalkozás kulcsfontosságú, hogy Oroszország növelni tudja részesedését az LNG-piacon. Az kitermelő és cseppfolyósító komplexumot már korábban is nehéz helyzetbe hozták az Egyesült Államok által kivetett szankciók, de logisztikai problémák is nehezítik a beruházás megvalósítását – írja a Reuters.

Az egyenként 10%-os részesedéssel rendelkező kínai állami olajipari nagyvállalatok, a CNOOC és CNPC kiszálltak az orosz Arctic LNG 2 projektből, mondván a nemzetközi szankciók ellehetetlenítik a részvételüket. Korábban több más érdekelt fél is kiszállt a beruházásból, köztük a francia TotalEnergies és egy japán konzorcium is, amelyek kártérítést és kötbért sem hajlandók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés