FONTOS Gyökeres változás jön az EU-pénzeknél, Brüsszel teljesen más támogatási modellt akar
 
Előfizetői tartalom

Hivatalos: elszállt a költségvetési hiány, megszorításokra van szükség!

Portfolio
Súlyos kritikákat fogalmazott meg a Költségvetési Tanács 3 éves kitekintője a büdzsé állapotával kapcsolatban, ami nem meglepő, hiszen a költségvetés helyzete valóban ijesztő. A KT szerint idén nem lesz akkora a GDP-növekedés, mint a kormány várja, az adósságszabály teljesülése kérdéses, miközben a büdzsé deficitje jelentős, és a 2024-es folyamtok kapcsán "különösen jelentős" kockázatokról beszélnek. A Tanács szerint az egyensúly helyreállítása mellett átfogó versenyképességi reformokra is szükség van, hogy a magyar gazdaság érdemben növekedhessen.

A Portfolio olvasóit minden bizonnyal nem lepi meg, hogy komoly bajban van a költségvetés. És bár a kormányzat kitart amellett, hogy 2024-ben rendben lesz a büdzsé, számos probléma leselkedik a költségvetésre az idén. A KT fő megállapításai A Költségvetési Tanács frissen kiadott véleménye szokatlanul kemény kritikát fogalmaz meg, amely szerint a Konvergenciaprogram által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés