Előfizetői tartalom

Kína egy egész régiót ránthat magával a válságba

Portfolio
A Moody's Investors Service pesszimista kilátásokat fogalmazott meg az ázsiai-csendes-óceáni térség országainak 2024-es hitelképességére vonatkozóan. A minősítő cég kifejezetten aggódik az államadósság elszabadulásának. A fő kockázatok közé sorolják Kína lassuló gazdasági növekedését, a korlátozott finanszírozási feltételeket és a fokozódó geopolitikai kockázatokat.

Kína gazdasági fellendülése a világjárvány után 2023-ban elmaradt a várakozásoktól: az utolsó negyedévben a GDP 5,2%-kal nőtt, míg előzetesen 5,3%-os bővülést vártak. A Moody's előrejelzése szerint Kína reál-GDP-növekedése 2024-ben és az azt követő évben 4%-ra lassul, ami a 2014 és 2023 közötti 6%-os átlaghoz képest csökken. Az ügynökség hangsúlyozta, hogy Kína...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés