Előfizetői tartalom

Varga Mihály elárulta, nem lesz meg idén a 3% alatti hiány

Portfolio
Jó hír, hogy a tavalyi év pénzforgalmi egyenlegének deficitje kisebb volt, mint a 2022-es, van egy egyensúlyi javulás, de az infláció még nincs olyan szinten, ami ne jelenthetne problémát a következő hónapokban - mondta el Varga Mihály pénzügyminiszter az Inforádió Aréna című műsorában. A pénzügyminiszter elmondta, hogy nagyjából 6% körüli hiánnyal fog zárni a költségvetés 2023-ra, és szerinte a 3%-os hiánycél egy év alatt nem teljesíthető.

Varga Mihály pénzügyminiszter az Inforádió Aréna című műsorában kifejtette, hogy a gazdaság teljesítménye nem úgy alakult, ahogyan azt korábban várták. A költségvetés helyzetét pedig nem lehet elszakítani a gazdaság helyzetétől. Egy nagyobb hiánnyal teljesít a költségvetés, mint az hosszú távon egészséges lenne, a feladat, hogy ez majd csökkenjen. Ha beterveztük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés