FONTOS Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?
 
Előfizetői tartalom

Fordult a magyar járványhelyzet: fenyegető veszélyre figyelmeztet a vezető háziorvos

Portfolio
A decemberi erősebb Covid-járványt követően január első heteiben a tendencia megfordult, és az influenzafertőzés dominál, amit az is jelez, hogy a légúti tünetekkel rendelkező páciensek száma továbbra is rendkívül magas a háziorvosi praxisokban, de szerencsére a kórházi kezelést igénylő esetek száma alacsony – jelezte Békássy Szabolcs az InfoRádióban. Az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos azt hangsúlyozta: a 60 év feletti korcsoport, illetve a krónikus betegségben szenvedők esetében a fertőzés súlyos kimenetelű is lehet, ezért – a háziorvosoknál még mindig rendelkezésre álló – „influenza-védőoltás beadása továbbra is feltétlenül indokolt”.

Megcsappant az érdeklődés a koronavírus elleni védőoltások iránt, pedig már az új vakcina is elérhető a háziorvosoknál – jelezte a vezető háziorvos. A friss járványügyi adatok alapján jelezte az említett fordulatot is Békássy Szabolcs, és arra is felhívta a figyelmet a két betegség kapcsán, hogy A tünetek ugyan nagyon hasonlóak, ugyanakkor mégis egy picit enyhébbek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés