Előfizetői tartalom

Mi áll a kirúgások mögött? Drágák a külföldi munkások, de jobban dolgoznak a magyaroknál

A külföldi dolgozók idehozatala és szállásolása drága, miközben a bérük nem mondható alacsonynak. Ugyanakkor sokkal hatékonyabban és többet hajlandók dolgozni, mint a magyarok. Ez nem csoda: a magyaroknak családjuk van, magánéletük van, míg a külföldiek általánosságban csak néhány évre jönnek. Ráadásul még örülnek is a túlóráknak vagy a hétvégi munkának, mert akkor több pénzt utalnak haza a családjuknak. A helyzet tehát kissé hasonló ahhoz, mint amikor a magyarok mennek külföldre dolgozni, csak most éppenséggel hozzánk jönnek a külföldiek.

Az elmúlt hetek eseményeit lehetne egyszeri eseteknek tekinteni, de valójában senki sem tudja, hogy hányszor küldenek el magyar munkavállalókat azután, hogy külföldieket toboroztak a cégek - mondta a Portfolio megkeresésére Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. Kapcsolódó cikkünk 2024. 01. 26. Öldöklő versenyre késztetik a magyarokat a külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés