Előfizetői tartalom

Nagy gondban lehet a kínai-orosz mesterterv

Portfolio
Az oroszországi nyugati gázmezőket Mongólián keresztül Kínával összekötő Power of Siberia 2 gázvezeték építése valószínűleg jelentős késésben van– figyelmeztetett Luvsannamsrain Oyun-Erdene mongol miniszterelnök. A vezeték több mint egy évtizede kiemelt beruházás Moszkva számára, ráadásul egyre fontosabb miután Európa a 2022-es ukrajnai invázióra válaszul csökkentette orosz gázimportját.

Oyun-Erdene a Financial Timesnak adott interjújában kijelentette, hogy az eredetileg 2024-re tervezett építkezést elhalaszthatják, mivel a hatalmas projekt kritikus részleteiről még nem született megállapodás Oroszország és Kína között. A gázárak elmúlt két évben tapasztalt globális emelkedése tovább bonyolította a tárgyalásokat, mindkét fél részletes gazdasági tanulmányokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés