Előfizetői tartalom

Nagy Márton bemondta: még jövőre sem lesz 3% alatt a költségvetés hiánya

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) inflációs politikájáról és annak gazdasági növekedési hatásairól beszél Nagy Márton, a nemzetgazdasági miniszter az Indexnek adott nyilatkozatában. A tárcavezető konkrét számokat is elmondott, szerinte idén 4,5 százalékos, jövőre pedig 3,7 százalékos lehet a magyar költségvetés hiánya. Előbbi számot mar megemlítette Varga Mihály pénzügyminiszter is, utóbbi viszont vadonatúj információ és a költségvetési politika további lazítására utal.

Az elmúlt évek fiskális intézkedései jelentős részben támogatott hitelprogramokon keresztül valósultak meg, amelyek között kiemelkedő szerepet töltött be az Eximbank és az MFB – mondta el a tárcavezető. Ezeknek a bankoknak a mérlegfőösszege jelentős mértékben növekedett, ami szerinte pozitívan hatott a gazdasági növekedésre. Nagy Márton szerint 2024-ben 4,5 százalékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés