Előfizetői tartalom

Mikor térhet vissza az élet a magyar e-kereskedelembe?

Miközben a magyarországi kiskereskedelem 2023-ban nem tudta kiheverni a reálbércsökkenés okozta sokkot - csak decemberben tudott szépíteni egy kicsit - és európai összevetésben is nagyon rosszul teljesített, ezen belül az online kereskedelemről ezt nem mondható el. Az igaz ugyanakkor, hogy volumenét tekintve ez is alacsonyabb szinten jár, mint Covid-éra csúcsán, amikor nagyon sok ember tapasztalta meg, hogy mennyire megkönnyíti életét, ha nem kell elmennie egy fizikai boltba.

A teljes magyarországi kiskereskedelem és annak részterülete az internetes- és csomagküldő kereskedelem a koronavírus-járványt megelőzően nagyjából ugyanazt az utat járta be, leszámítva, hogy utóbbi egy nagyságrenddel gyorsabb ütemben emelkedett, hála a technológia fejlődésnek. Az alábbi grafikonon zölddel a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom alakulását mutatjuk 2015...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés