Előfizetői tartalom

Reagált a posta a márciustól életbe lépő változásokra

Portfolio
A Magyar Posta Zrt.-nek törvényi kötelezettsége, hogy a postai szolgáltatásokat mindenki számára elérhetővé és hozzáférhetővé tegye, ezáltal biztosítva, hogy lakóhelye földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül a lakosság hozzáférjen az egyetemes postai hálózat igénybevételével ellátható, megfizethető és megfelelő minőségű postai szolgáltatásokhoz - írja a Magyar Posta.

A 2024. március 28-ától hatályos kormányrendeletben is ez érvényesül, amelynek értelmében az egyetemes postai szolgáltatót, azaz a Magyar Posta Zrt-t minden esetben közvetlen teljesítési kötelezettség terheli. A kormányrendelet ugyanakkor továbbra is lehetővé teszi és biztosítja, hogy a fogyasztó szabadon válasszon a futárszolgálatok között, tehát a jogszabály nem biztosít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés