Előfizetői tartalom

Spar-vezér: borzasztó hátrány a 27 százalékos áfa

Portfolio
Rendkívüli hátrányt okoz a magyar kiskereskedőknek az európai rekorder 27 százalékos áfa, amely fűti a bevásárlóturizmust és a szürkegazdaságot - többek között erről beszélt a Pénzcentrumnak adott interjújában Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója. Szóba került az infláció és az élelmiszer-ellátás kérdése is.

Az ügyvezető szerint az élelmiszer-ellátás biztosított Magyarországon, amely annak köszönhető, hogy sok a magyar vagy régiós beszállító. A nonfood termékek esetében már problémát jelentenek a geopolitikai feszültségek, vagy a logisztikai problémák, hiszen sok termék Ázsiából érkezik. Régiós kollégáink évek óta azon dolgoznak, hogy minél több termelést visszahozzunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés