Előfizetői tartalom

Jó hír érkezett Európából, fellélegezhet a jegybank

Portfolio
A tárgyalásos bérnövekedés éves szinten 4,7-ről 4,5%-ra csökkent az eurózónában, ez megerősíti azokat a várakozásokat, hogy a bérnövekedés már nem gyorsul. Ahhoz persze nem elég ez az esés, hogy ajtót nyisson az EKB márciusi kamatcsökkentése előtt – figyelmeztet az ING Bank. Mivel a bérnövekedés innentől kezdve várhatóan óvatosan csökkenő tendenciát mutat, júniusban kezdődően szerény EKB-csökkentésre számítunk.

A bérnövekedés jelenleg az Európai Központi Bank első számú aggodalma, amint azt Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke a közelmúltban tartott beszédeiben újra és újra hangsúlyozta. „Bár arra számítunk, hogy a bérnövekedés 2024 folyamán jelentősen mérséklődni fog a csökkenő infláció és a gyengülő gazdasági feltételek miatt, Frankfurtban megkönnyebbülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés