Előfizetői tartalom

Fontos találkozója volt Orbán Viktornak

Portfolio
Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét, ahol áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár az MTI-vel.  

Januárban jelentette be a kormány, hogy a kínai BYD járműgyártó az első európai üzemét Szegeden építi fel. Egyelőre annyit tudni, hogy a beruházás több milliárd eurós nagyságrendű, s ezres nagyságrendben teremt új munkahelyeket. A magyar kormány pénzügyi támogatást biztosítana beruházáshoz, ennek mértéke az Európai Bizottsággal való egyeztetéseken kerül majd véglegesítésre.

Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét, ahol áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár az MTI-vel.

Mint a szóvivő közölte, a magyar gazdaság egyik legfontosabb beruházása érkezik Magyarországra, hiszen a kínai BYD, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalata, Szegeden építi fel az első európai autógyárát - emlékeztetett Havasi Bertalan. A több milliárd eurós értékű beruházás technológiaváltást is hoz magával, létrejönnek ezer munkahely, és a helyi beszállítók is profitálhatnak a BYD jelenlétéből.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés