Előfizetői tartalom

Itt az MNB közleménye a kamatvágásról!

Portfolio
A magyar gazdaságban a dezinfláció hónapok óta erőteljesebb a várakozásoknál, miközben mind a külső, mind a belső keresleti nyomás tartósan alacsony - indokolta az MNB azt, hogy a korábbi, havi 75 bázispontos kamatvágási tempót most 100-ra változtatta. Az ország kockázati megítélése a folyó fizetési mérleg javulása következtében a változékony globális hangulat közepette is tovább javult. A Monetáris Tanács megítélése szerint mindezek lehetővé teszik az alapkamat csökkentésének átmeneti gyorsítását. Mindez azt jelzi, hogy a következő hónapokban nem feltétlenül tartják a 100-as tempót.

A jegybank a kamatdöntést követő közleményben résztelesen indokolta, hogy miért gyorsított a kamatvágás tempóján. Azzal együtt, hogy a 75 bázispontos ütemet most 100-ra növelte, óvatos hangot ütött meg a Tanács. Ugyanis hangsúlyozták, hogy a alapkamat csökkentésének gyorsítása "átmeneti". Erről beszélt a közlemény kiadásának időpontjában Virág Barnabás, a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés