Előfizetői tartalom

Választás 2024: közre adta a kormány a főbb számokat

Portfolio
Az igazságügyi miniszter friss rendelete alapján új szabályozás lép életbe az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásainak költségeiről. A kormány részletesen meghatározná, hogy idén mennyit szánnak anyagi kiadásokra, valamint mennyi pénzt kaphatnak a Helyi Választási Irodák képviselői.

A most társadalmi egyeztetésre adott előterjesztés tisztázza, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elsődlegesen felelős a választások fedezetének biztosításáért, és pénzügyi feladat- és költségtervet készít. A helyi választási irodák, az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák, valamint a területi és fővárosi választási irodák felelősek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés