Előfizetői tartalom

Az EKB alelnöke szerint még nincs itt az ideje a kamatcsökkentésnek

Portfolio
Luis de Guindos, az Európai Központi Bank alelnökének várakozása szerint tovább csökken az infláció, azonban a kamatlábak csökkentésének megkezdése előtt az EKB-nak több meggyőző adatra van szüksége – írja a Reuters. A jegybank a gyors béremelkedés miatt még nem látja indokoltnak a szigorú monetáris politika enyhítését.

Az Európai Központi Bank (EKB) alelnöke, Luis de Guindos szerint várhatóan tovább csökken az infláció, azonban az EKB-nak több adatra van szüksége, mielőtt kamatcsökkentésbe kezdene. Szerdai nyilatkozatában de Guindos kiemelte, hogy az EKB szeptember óta változatlanul magas szinten tartja a kamatlábakat, és egyelőre következetesen ellenez minden kamatcsökkentést. Az indoklás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés