Nagy fejlesztésekről döntött a kormány a magyar határon
Gazdaság

Nagy fejlesztésekről döntött a kormány a magyar határon

Portfolio
A kormány megvizsgálta a határátkelőket, és ezt követően a magyar-szerb határszakasz átkelőinek fejlesztését, a várakozási idő csökkentését tűzte ki célul - derül ki a Magyar Közlönyből. Röszkénél és Tompánál új gyorsforgalmi átlépőt terveznek, megújulhat a kamerarendszer, javulhatnak a parkolási feltételek.

A kormány megvizsgálta a határátkelőket, és úgy látták, hogy a magyar-szerb szakasz fejlesztésre szorul.

Az erről kiadott határozat szerint a kormány azzal bízta meg elsősorban Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy

  • a Röszke 3. gyorsforgalmi úti határátkelőhely megvalósításához szükséges megvalósíthatóságitanulmány-szintű előkészítési feladatokat végezze el, és mutassa be a kormánynak,
  • illetve a Tompa térségében új gyorsforgalmi úti határátkelőhely létesítéséhez szükséges tanulmányterv és környezetvédelmi engedély birtokában készítsen a kormány részére előterjesztést a további előkészítési feladatok ellátására, az ehhez szükséges források bemutatásával,
  • emellett a határszakaszon a határátlépéssel járó várakozási idő csökkentése érdekében szükséges parkolóhelyek kialakításáról gondoskodjon.

Továbbá a határozat felhívja a belügyminisztert, hogy a szerb határátkelőhelyeken működő kamerarendszer teljes modernizálásához szükséges fejlesztési igényt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai szempontjai, valamint az útdíjellenőrzési szempontrendszer figyelembevétele mellett, mérje fel, és azt – a kapcsolódó forrásigénnyel együtt – mérje fel és mutassa be a kormánynak.

Ezen kívül a pénzügyminiszternek fel kell mérnie a pénzügyőri többletlétszám-, valamint technikaieszköz-igényt, és a szükséges vámhatósági feladatok végrehajtását támogató informatikai fejlesztési igényt.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Rosta Tibor

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette az IDF: megindult az Izrael elleni támadás
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
olaj