Előfizetői tartalom

Integritás Hatóság elnöke: 10 hónapig vizsgáltuk a lombkoronasétányt

Portfolio
A hazai közbeszerzési rendszer hiányosságai lehetővé teszik a korrupciós kockázatok nagy fokú jelenlétét. Fontos lenne, hogy a közpénzt mindenki úgy költse, mint a sajátját – mondta Biró Ferenc Pál, az Integritás Hatóság elnöke a Portfolio, EU Források 2024 konferenciáján. Arról is beszélt, hogy a lombkoronasétány ügyét 10 hónapon át vizsgálta a hatóság.

Az elnök ugyanakkor elmondta, hogy a 10 hónapos vizsgálat annak tükrében nem sok, hogy egy OLAF-eljárás ennél sokkal hosszabb ideig tart. A munka nagy részét az adatok beszerzése teszi ki az Integritás Hatóság vizsgálatainál, ahogy ez történt a sétány ügyében is. Ez egy állatorvosi ló, ahol keresték a korrupciós réseket – tette hozzá. Úgy véli, hogy Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés