Előfizetői tartalom

Megszólalt a két magyar kulcsvállalat, hogy mi van, ha leáll az orosz-ukrán gáztranzit az év végén

Felpörgött a híráramlás a 2024 végén lejáró orosz-ukrán gáztranzit megállapodás ügyében, főleg azután, hogy a minap a szlovák miniszterelnök a folytatás lehetőségéről beszélt, illetve gázpiaci szakértők is jelezték: lenne technikai megoldás az orosz gázszállítások folytatására nyugati irányba még azzal együtt is, ha nem születik megállapodás direktben Oroszország és Ukrajna között a háború miatt. A gázbeszerzési témák is szóba kerülnek a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

Most az ügyben érintett két magyar vállalat: a rendszerüzemeltető FGSZ és a hosszútávú magyar-orosz gázszállítási szerződést megkötő MVM CEEnergy sajtószolgálatai nyilatkoztak a témában az orosz TASZSZ-nak. Ezek lényege az, hogy lenne lehetőség másként, azaz más útvonalon, is megoldani az orosz gázszállításokat, ha tényleg nem születne megállapodás az oroszok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés