Előfizetői tartalom

Átmentek az Európai Parlamenten az épületek új energiahatékonysági szabályai

Portfolio
Nagy többséggel, 370 igen, 199 nem, és 46 tartózkodás mellett megszavazta kedden az Európai Parlament az épületek energiahatékonyságáról szóló irányelv felülvizsgálatát, így új szabályok lépnek életbe az épületek energiafogyasztása és kibocsátása terén. A jogszabály kihirdetéséhez még a tagállamokat tömörítő Tanács jóváhagyása is szükséges, de mivel a kereteket már leegyeztette a két uniós intézmény, így az formalitás. Az energiahatékonysági kérdésekről, illetve az EKR rendszerről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

Az irányelv módosításának célja, hogy 2030-ra jelentős mértékben csökkenjen az uniós épületállomány üvegházhatásúgáz-kibocsátása és energiafogyasztása, 2050-re pedig már egyáltalán ne terheljék a környezetet az épületek. A most elfogadott intézkedéseknek továbbá az is a célja, hogy a tagállamokban még több épületet újítsanak fel az energiát legrosszabbul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés