Portfolio signature

Évek óta nem volt ekkora munkanélküliség Magyarországon

Portfolio
Stabilizálódott a foglalkoztatottak száma az elmúlt hónapokban látott visszaesés után, azonban a munkanélküliségi ráta tovább emelkedett.

Az őszi hónapokban csökkent a foglalkoztatás Magyarországon, miután a recesszió miatt a vállalatok csökkentették a dolgozói létszámot. A december és február közötti három hónapban azonban stabilizálódott a létszám.

A munkanélküliségi ráta viszont tovább emelkedett. A KSH szerint 4,7%-os volt a ráta, ilyen magas munkanélküliségre utoljára a Covid-válság legsúlyosabb hónapjaiban volt példa. Ezt megelőzően utoljára 2006-ban láttunk ennél magasabb munkanélküliségi rátát.

A munkanélküliség növekedése azzal is összefügg, hogy tavaly nőtt az aktívak száma, azonban egyelőre nem mindenki talált munkát.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés