Előfizetői tartalom

Belenyúlt a különleges földgázkészlet szabályaiba a kormány

A nagyobb áramtermelő gázerőműveknek nem kell tagi hozzájárulást fizetniük a 2022-ben sebtében beszerzett különleges földgázkészlet fenntartásához, és a részben ezért, részben egyéb okok miatt keletkező lyukat a magyar adófizetőknek kell állniuk 18,5 milliárd forint összegben – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A legfrissebb Közlöny számos olyan kormánydöntést tartalmaz, ami a nagyobb gázerőműveket, illetve a rezsivédelmi szabályrendszert, és ezekből adódóan a költségvetést érinti. Ezek lényege röviden az alábbi: A 65/2024. (III. 28.) kormányrendelet belenyúlt a 2022 nyarán, rendkívül magas áron beszerzett, irdatlan méretű nem-realizált veszteséget tovább görgető, különleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés