Elbocsátások jönnek az Amazonnál
Gazdaság

Elbocsátások jönnek az Amazonnál

Portfolio
Az Amazon megerősítette, hogy számos alkalmazottat elbocsátanak a cég felhőalapú számítástechnikai ágazatának, az AWS-nek a fizikai üzletekkel kapcsolatos technológiai és értékesítési, valamint marketing részlegéről - írta a Cnbc.

A vállalat szerint ezek a lépések célzott területeken történnek, amelyek racionalizálására van szükség annak érdekében, hogy a legfontosabb, stratégiai területekre lehessen összpontosítani.

Az AWS bevételnövekedése az elmúlt időszakban lassult, ami részben annak tudható be, hogy a vállalatok a magasabb kamatlábak miatt csökkentették felhőszolgáltatásokra fordított kiadásaikat.

Az Amazon vezetősége ennek ellenére bizakodó volt februárban, jelezve, hogy a piac újbóli növekedési tendenciát mutathat.

Az AWS technológiai csapatának létszámcsökkentése egybeesik az Amazon döntésével, miszerint eltávolítják a pénztár nélküli rendszereket az amerikai Fresh áruházakból. Az AWS kezelte többek között a Just Walk Out technológiát és az Amazon One tenyér alapú fizetési rendszert is. A bolti technológiai csapatot 2022-ben helyezték át az Amazon kiskereskedelmi csoportjából az AWS-be.

A létszámleépítés oka részben egy stratégiai változásban keresendő, amely magában foglalja az Amazon saját és harmadik féltől származó üzleteiben használt alkalmazások felülvizsgálatát is. Ez már része egy nagyobb létszámleépítési hullámnak az Amazonnál, amely 2022 végétől kezdve több mint 27 ezer munkahely megszűnését eredményezte különböző egységeknél, beleértve a Twitch-et, Audible-t, Buy with Prime-t, Prime Video-t és MGM Studios-t is.

Az Egyesült Államokban érintett alkalmazottak legalább 60 napig kapják még fizetésüket és juttatásukat továbbra is fennmaradnak, emellett jogosultságuk lesz végkielégítésre is.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette az IDF: megindult az Izrael elleni támadás
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
olaj