Elbocsátások jönnek az Amazonnál
Gazdaság

Elbocsátások jönnek az Amazonnál

Portfolio
Az Amazon megerősítette, hogy számos alkalmazottat elbocsátanak a cég felhőalapú számítástechnikai ágazatának, az AWS-nek a fizikai üzletekkel kapcsolatos technológiai és értékesítési, valamint marketing részlegéről - írta a Cnbc.

A vállalat szerint ezek a lépések célzott területeken történnek, amelyek racionalizálására van szükség annak érdekében, hogy a legfontosabb, stratégiai területekre lehessen összpontosítani.

Az AWS bevételnövekedése az elmúlt időszakban lassult, ami részben annak tudható be, hogy a vállalatok a magasabb kamatlábak miatt csökkentették felhőszolgáltatásokra fordított kiadásaikat.

Az Amazon vezetősége ennek ellenére bizakodó volt februárban, jelezve, hogy a piac újbóli növekedési tendenciát mutathat.

Az AWS technológiai csapatának létszámcsökkentése egybeesik az Amazon döntésével, miszerint eltávolítják a pénztár nélküli rendszereket az amerikai Fresh áruházakból. Az AWS kezelte többek között a Just Walk Out technológiát és az Amazon One tenyér alapú fizetési rendszert is. A bolti technológiai csapatot 2022-ben helyezték át az Amazon kiskereskedelmi csoportjából az AWS-be.

A létszámleépítés oka részben egy stratégiai változásban keresendő, amely magában foglalja az Amazon saját és harmadik féltől származó üzleteiben használt alkalmazások felülvizsgálatát is. Ez már része egy nagyobb létszámleépítési hullámnak az Amazonnál, amely 2022 végétől kezdve több mint 27 ezer munkahely megszűnését eredményezte különböző egységeknél, beleértve a Twitch-et, Audible-t, Buy with Prime-t, Prime Video-t és MGM Studios-t is.

Az Egyesült Államokban érintett alkalmazottak legalább 60 napig kapják még fizetésüket és juttatásukat továbbra is fennmaradnak, emellett jogosultságuk lesz végkielégítésre is.

Címlapkép forrása: Shutterstock

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
duna