Nőtt Kína devizatartaléka

Portfolio
Márciusban, az amerikai dollár erősödése ellenére is nőttek Kína devizatartalékai, amelyek a világ legnagyobbjai közé tartoznak, elérve a 3,246 milliárd dollárt. Az ország aranytartalékának értéke is jelentősen emelkedett.

A hivatalos adatok szerint Kína devizatartalékai márciusban növekedést mutattak, annak ellenére, hogy az amerikai dollár erősödött a többi főbb devizával szemben. A világ legnagyobb devizatartalékainak számító kínai tartalékok 19,8 milliárd dollárral bővültek, elérve a 3,246 milliárd dollárt. Ez az összeg meghaladja a Reuters elemzői által előzetesen várt 3,21 milliárd dollárt és a februárban regisztrált 3,226 milliárd dollárt.

A jüan értéke márciusban 0,47 százalékkal csökkent a dollárral szemben. Ugyanakkor a dollár értéke 0,31 százalékkal nőtt.

Március végén Kína aranytartaléka is növekedett, elérve a 72,74 millió finom uncia mennyiséget a február végi 72,58 millió unciához képest. Az aranytartalék értéke jelentős emelkedést mutatott: március végére 161,07 milliárd dollárra nőtt a február végi 148,64 milliárd dollárról.

Forrás: Reuters

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF