Előfizetői tartalom

Megszólaltak az elemzők a megdöbbentő adatok után: hiába a béremelkedés, alig vásárolnak az emberek

Portfolio
Nagyon úgy tűnik, hogy az idei béremelkedés nem lesz összhangban a termelékenység bővülésével, az infláció azonban ennek ellenére visszafogottan nőhet, hiszen a kereslet továbbra is gyenge – derült ki a Portfolio által megkérdezett közgazdászok várakozásaiból. A szakértőket a januári, vártnál gyorsabb béremelkedés kapcsán kérdeztük.

Januárban lényegében nem tértek el a vállalatok az elmúlt négy évben során látott átbérezési mintázattól, és pont ez a meglepő egy stagnáló gazdasági helyzetben – válaszolta a Portfolio megkeresésére Becsey Zsolt, az UniCredit Bank vezető közgazdásza, utalva arra, hogy a korábbi időszakhoz növekedéséhez képest most rosszabbak a gazdasági körülmények. Szerinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés