Portfolio signature

Van még új a SUV alatt? – Teszten az új Mitsubishi ASX

Az új Mitsubishi ASX talán Európa legkedveltebb autószegmensébe, a kis-közepes SUV-ok zsúfolt mezőnyébe érkezett, a kérdés, hogy tud-e helyet csinálni magának a nagy tömegben. Legmagasabb felszereltségben mindent megad, amit egy autónak ma tudnia kell, az utcán pedig utána is fordulnak, mert nem hétköznapi látvány. A műszaki megoldásaival inkább (jóminőségű) aszfalton érzi jól magát, városban viszont beéri 6,5 literrel, a belső tér minősége feljebb pozícionálja kategóriatársainál. Aki városi rohangálós vagy második autót keres, annak tökéletes választás lehet, viszont a 13 millió forintos árcédulájához mérten magasak is lehetnek vele szemben az elvárások. Vajon megugorja őket? A tesztből kiderül.

A Mitsubishi ASX-ről jó emlékei lehetnek a hazai vásárlóknak, az eggyel ezelőtti generáció az új Suzuki Vitarával egyidőben érkezett, és eredményesen vette fel vele a harcot a vásárlókért. A legújabb generáció azonban már más ligában játszik, a teszten szereplő, legmagasabb, Instyle felszereltségben érkező autó több mint 13 millió forintba kerül. A kérdés csak az, hogy sikerült-e nem csak árban, hanem minőségben is feljebb lépnie.

Mitsubishi ASX

A tesztpéldányon a feláras fényezés és a különböző színű (fekete) tető összesen 210 ezer forintba kerül. Ezen felül külön tartozékként az autó oldalán végigfutó oldalfellépőt is kapott, amely inkább csak design elemnek tekinthető, valós funkciója nincs. Az autó méreteihez képest óriási 18-as, látványos kidolgozású kéttónusú alufelnik, LED fényszórók és tetőablak egyaránt feltűnő jelenséggé tették az utcán.

Kijelenthetem, hogy autóval ennyire és ennyien még soha nem néztek meg, mint az új ASX-el.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés