Előfizetői tartalom

Kína rögtön megfenyegette Bident, hogy vonja vissza lépését

Portfolio
Kína határozottan ellenzi az USA azon döntését, hogy további vámokat vet ki az ázsiai országból importált termékek széles körére – közölte a pekingi kormány a kedden bejelentett amerikai lépésre válaszul, amely mintegy 18 milliárd dollárnyi importot érint, és a félvezetőkre, akkumulátorokra, napelemekre, kritikus ásványi anyagokra, kikötői darukra, orvosi termékekre, acélra, alumíniumra és elektromos járművekre kivetett vámokat tartalmaz.

A kínai kereskedelmi minisztérium közleményt adott ki, amelyben kifejezte szándékát, hogy határozott intézkedéseket tesz saját jogainak és érdekeinek védelme érdekében. A minisztérium arra is felszólította az Egyesült Államokat, hogy haladéktalanul vonja vissza lépéseit, és törölje a Kínával szembeni további vámintézkedéseket, vagy válaszlépéseket tesznek – írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés