Előfizetői tartalom

Nem elég alacsony az infláció Amerikában, továbbra is óvatos a jegybank

Portfolio
Megjelent az amerikai jegybank, a Federal Reserve legújabb kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve - tudósított a CNBC. Az amerikai monetáris politika döntéshozói továbbra sem elégedettek teljesen az infláció alakulásával; addig nem vágnak az irányadó kamatokon, amíg nem ér közelebb a fogyasztói árindex változása a kijelölt, 2%-os célszámhoz.

Megjelent a Federal Reserve április 30-május 1-jei ülésének jegyzőkönyve, a legfrissebb Fed minutes vagy Fed percek. A tisztviselők úgy látják: még nem jött el az ideje az irányadó kamatok csökkentésének, mivel az infláció mértéke továbbra is meghaladta a Fed által kitűzött 2%-os célt. A Fed döntéshozói ezen az ülésen határoztak arról, hogy az irányadó kamatlábát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés