Előfizetői tartalom

Boldogok vagyunk, csak közben összeomlott a gazdaságunk – Riadót fújt a világ egyik legelzártabb országának vezetője

Portfolio
Szokták mondani, hogy a pénz nem boldogít. Mindez igaznak is tűnt Bhután esetében, amely a „bruttó nemzeti boldogság” (GNH) filozófiájával eddig úgy tűnt, sikeresen tudott egyensúlyt teremteni az állampolgárok jóléte és a gazdasági növekedés között. Csakhogy az ország új miniszterelnöke szerint sürgős változásra van szükség, az ország gazdasága ugyanis az összeomlás szélén tántorog.

Bhután kormányzási filozófiája, a "bruttó nemzeti boldogság" világszerte elismerést váltott ki a gazdasági növekedés és az állampolgárok jólétének egyensúlyba hozásáért. De az újonnan megválasztott miniszterelnök, Tshering Tobgay a "Bruttó Nemzeti Boldogság 2.0"-ról szóló legutóbbi felszólalásai azt sugallják, hogy valamilyen szintű változás van folyamatban, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés