Előfizetői tartalom

A pesti rakpartról beszélt Karácsony Gergely

Portfolio
Idén nyáron megvalósul a pesti alsó rakpart zöldítésének következő lépése: a Margit híd és a Parlament közötti fásított gyalogos sétány kiépítését követően a rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti része is zöldebb lesz, olvasható a közleményben. A BKM Főkert beruházásában 8 db, kétszer iskolázott fa elültetése mellett többek között 365 m2 biodiverz évelőfelületet, párakaput, automata öntözőrendszert és árnyékolókat is telepítenek a rakpartra. Végéhez közeledik a rakpart teljeskörű átépítésének a tervezése is – a következő ciklus 300 milliárd forintos uniós fejlesztési csomagjának része a rakpart teljes átépítése is.

Az idén nyáron megvalósuló projekt a Jane Haining rakpartot érinti a Lánchíd és az Erzsébet híd között, mondta el sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. A projektben 8 darab, kétszer iskolázott fa elültetése mellett 365 m2-en biodiverz évelőágyást, párakaput és automata öntözőrendszert is létrehoznak. Az automata öntözőrendszer kiépítésével megoldódik a korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés