Előfizetői tartalom

Már a június utáni kamatcsökkentésekről beszél az EKB egyik fejese

Portfolio
Az Európai Központi Bank (EKB) az infláció csökkenésével párhuzamosan tervezi a kamatok fokozatos csökkentését, melynek döntései elsősorban az új gazdasági előrejelzéseket bemutató negyedéves üléseken alapulnak - jelentette ki Klaas Knot. A júniusi, szeptemberi és decemberi ülések lesznek kulcsfontosságúak a kamatdöntések szempontjából, miközben a piacok két-három lépésben várják a kamatcsökkentést idén.

"Az Európai Központi Bank (EKB) kamatpolitikájának irányvonalában jelentős változások várhatók, amint az infláció csökkenésének jelei egyre inkább megmutatkoznak" - mondta Klaas Knot, a holland jegybank vezetője és az EKB Kormányzótanácsának befolyásos tagja. A június 6-án esedékes kamatdöntő ülés már most is nagy figyelmet kap, hiszen ekkor kerül sor az új gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés