Előfizetői tartalom

Nagy hír jött Magyarországnak a németek felől, ami az orosz gázról leválást is segítheti

Portfolio
Németország 2025-től eltörli a gázexport díjat, amely egyre inkább drágította a nyugati irányú gázbeszerzést a kelet-közép-európai országok, így Magyarország számára, és így az orosz vezetékes gáz irányába tolta a térséget – jelentette be a mai brüsszeli energiaügyi tanácsülésre időzítve Sven Giegold német gazdasági és klímaügyi államtitkár.

A Financial Times tudósítása szerint a mai ülésre Ausztria, Szlovákia, Csehország és Magyarország egy olyan anyagot vitt be, amely ismét felrótta a közel két éve meglévő, egyre magasabbra emelt német gázexport díjat, mint amely költségtétel drágítja a nyugati irányú gázbeszerzést és így az oroszok felőli beszerzést hozza előnybe. A cseh energiaügyi minister szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés