Előfizetői tartalom

Helycsere történt a magyar kiskereskedelemben – Csökkent a Tesco forgalma

Portfolio
Nehéz éven vannak túl a hazai kiskereskedelmi láncok, hiszen a rekord magas infláció és a reálbércsökkenés visszavetette a vásárlási kedvet. A Trade Magazin összesítése szerint a szektor tavaly bruttó 7900 milliárd forint bevételt termelt, 1000 milliárd forinttal többet, mint egy évvel korábban, de ez a növekmény nagyrészt az infláció eredménye. A cégek rangsorában történt egy csere is.

A mennyiségi forgalom hónapra lebontva szinte egész évben alatta maradt az előző évinek, egyedül 2023 decemberéről mondható el, hogy jobb volument produkált, mint 12 hónappal korábban. Az évek óta növekvő diszkontok újra tudtak részesedést növelni, ám nem a mennyiségi növekedés, hanem az árszínvonal-emelkedése okán. Egyetlen csatorna van, ahol mennyiségi növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés