Előfizetői tartalom

Az elátkozott űrhajóval új kísérletet tesz a NASA

Portfolio
A Boeing Starliner kapszulája csütörtökön másodszor is megpróbál dokkolni a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), miután az első kísérletet az űrhajó hajtóművével kapcsolatos probléma miatt lefújták. Akkor a NASA repülésirányítói utasították a fedélzeten tartózkodó űrhajósokat, hogy tartsák az űrhajót 200 méterre az ISS-től – írja a CNBC.

Sok szempontból elátkozott a Boeing Starliner űrhajója: eleve késve készült el a jármű mindenféle gyártási problémák miatt, majd vasárnap és májusban is le kellett már fújni a kilövést, mire harmadik próbálkozásra szerdán végül sikerült felbocsátani. Először a hordozórakéta hibásodott meg, múlt héten pedig egy számítógéppel volt gond. Ez ezek a problémák eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés