Előfizetői tartalom

Akár előrehozott választás is lehet Budapesten

Portfolio
Könnyen előrehozott választás lehet a fővárosban a közgyűlés összetétele miatt a Választási Földrajz szakértője szerint. A Fővárosi Közgyűlésben ugyanis a Karácsony Gergely főpolgármestert támogató DK-MSZP-P frakciónak csak 7 képviselője lesz, a kutyapártnak 3, míg a Fidesznek és a Tiszának 10-10, és a Mi Hazánknak is 3 - hangzott el az RTL Híradóban.

Az új testületben ugyanis nem lesz többsége a főpolgármesternek, így valamennyi döntésnél szüksége lesz vagy a Fidesz, vagy a Tisza párt támogatására. Korábban Magyar Péter, a Tisza párt elnöke azt mondta, hogy ügyek mentén együttműködhet a főpolgármesterrel, de formális együttműködés nem lesz és pozíciókat sem kérnek. Karácsony Gergely nem tart attól, hogy működésképtelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés