Előfizetői tartalom

Szenved a román lakáspiac

MTI
|
Portfolio
Az év első négy hónapjában 23,6 százalékkal csökkent a lakásépítés volumene Romániában - közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet (INS).  A nyers adatok alapján január-áprilisban az építőipari termelés 0,2 százalékkal csökkent 2023 azonos időszakához képest. Az infrastrukturális beruházások 11,2, a nem lakóépület rendeltetésű ingatlanok pedig 4,3 százalékos növekedést mutattak. A lakásépítés volumene 23,6 százalékkal csökkent.

Az ingatlanpiac gyengélkedése elsősorban a kormány adóemelésének tudható be. Az idéntől 5-ről 9%-ra emelkedett a legtöbb új építésű lakások áfa-terhelése. A naptárhatástól megtisztított adatok szerint az év első négy hónapjában 2,6 százalékkal esett az építőipari termelés Romániában. Az infrastrukturális beruházások és a nem lakás rendeltetésű épületek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés