Előfizetői tartalom

Az EU-s bírósági ítéletek végleg ellehetetlenítik az orosz gázszállításokat

Jolsvai Zoltán, energiapiaci szakértő
|
Az utóbbi hetekben a gázipar figyelme inkább az EU választottbíróságain meghozott ítéletekre összpontosult, mintsem az árakra, tárolói töltöttségre és a fogyasztási szokások változásaira. Úgy tűnik, hogy amit szankciókkal és rábeszéléssel nem sikerült elérni, azt néhány régebbi szerződés triviális passzusai végül mégis megvalósíthatják: leállhat az orosz csővezetéki gázszállítás az Európai Unió irányába. Ennek, valamint a magyar ellátás helyzetének gázpiaci és jogi hátterét mutatja be Jolsvai Zoltán energiapiaci szakértő és Bihary Ákos Ügyvéd, a Jean, Bihary, Fehér és Vizsy Ügyvédi Iroda partnere.

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés