Előfizetői tartalom

Német alkancellár: a Kínára kivetett vám nem büntetés

Portfolio
Robert Habeck német gazdasági miniszter szombaton Pekingben találkozott kínai tisztviselőkkel, hogy tisztázza az Európai Unió által javasolt vámok célját a Kínában gyártott elektromos járművek behozatalára. Habeck hangsúlyozta, hogy ezek a vámok nem büntető jellegűek, hanem az egyenlő versenyfeltételek megteremtését szolgálják.

A német gazdasági miniszter első magas rangú európai tisztviselőként látogatott Kínába azóta, hogy Brüsszel bejelentette a magas vámokat. Fontos megérteni, hogy ezek nem büntetővámok - hangsúlyozta Habeck az éghajlat-változási párbeszéd első plenáris ülésén. Elmondta, hogy más országokkal ellentétben - mint például az Egyesült Államok vagy Brazília - az EU nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés