Előfizetői tartalom

Hivatalos: nekimegy az EU az Apple-nek!

Portfolio
Az Európai Unió szabályozó hatóságai hétfőn bejelentették, hogy az Apple megsértette az új, átfogó technológiai szabályokat, mivel a tech-óriás rendszere nem teszi lehetővé a vásárlók számára, hogy az App Store-on kívüli alternatívákról tájékozódjanak és esetleg azokat válasszák. Az Európai Bizottság ezen felül azt is közölte, hogy új vizsgálatot indított az Apple ellen a fejlesztőkkel kötött szerződési feltételek miatt - írta meg a Cnbc.

Az EU márciusban indított vizsgálatot az Apple, az Alphabet és a Meta ellen a digitális piacokról szóló törvényre (Digital Markets Act, DMA) hivatkozva. A DMA célja a nagy technológiai cégek hatalmának visszaszorítása - a törvény egyik fő fókuszpontja az úgynevezett "kormányzásgátló" szabályok voltak. Ezek értelmében a technológiai cégek nem akadályozhatják meg, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés