Előfizetői tartalom

Újabb amerikai városban indulnak a Waymo önvezető autói

Portfolio
Az Alphabet leányvállalata, a Waymo kedden bejelentette, hogy autonóm fuvarozási szolgáltatása, a Waymo One immár mindenki számára hozzáférhetővé vált San Franciscóban. A vezető nélküli járművek piaci megjelenése jelentős kereskedelmi sikereket ígér az autógyártók számára, még akkor is, ha a szabályozás továbbra is szigorú marad.

A Waymo 2021-ben indította el tesztszolgáltatását San Franciscóban, amelynek keretében minden fuvarra egy szakembert vettek fel. A vállalat közlése szerint mintegy 300 ezren jelentkeztek már eddig is arra, hogy kipróbálják a Waymót San Franciscóban. Mostantól bárki kérhet fuvart az alkalmazáson keresztül, mivel megszűnt a várólista. Phoenixben már 2020-ban megnyitották mindenki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés