Erre a gyorsforgalmiút-fejlesztésre várt fél Nyugat-Magyarország
Gazdaság

Erre a gyorsforgalmiút-fejlesztésre várt fél Nyugat-Magyarország

Portfolio
Magyarország és Ausztria kormánya megállapodást kötött a két ország közötti közlekedés fejlesztéséről. A tervek szerint összekötik a magyar M80-as gyorsforgalmi utat és az osztrák S7-es autópályát Szentgotthárd és Heiligenkreuz im Lafnitztal (Rábakeresztúr) között. Erről szóló jogszabálytervezetet nemrég küldte társadalmi egyeztetésre a kormány.

A megállapodás célja az Európai Unió transzeurópai közlekedési hálózatának fejlesztése, valamint a nemzetközi turizmus, kereskedelem és mobilitás elősegítése.

A szerződés értelmében a magyar oldalon az M80-as út építését és költségeit a magyar kormány, míg az osztrák oldalon az S7-es út építését az ASFINAG osztrák autópálykezelő vállalat fogja finanszírozni.

A két út összekapcsolása nem változtatja meg a határvonalat.

A törvényjavaslat az Országgyűlés jóváhagyásával lép hatályba, és a megállapodás végrehajtásáért a magyar közlekedési miniszter felelős. A végleges hatálybalépéshez mindkét ország belső jogi jóváhagyásai szükségesek.

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar-osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után a régi utakat kell használni Ausztriában - írja a Nyugat.hu.

Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végére készen lett az A2-es és Rudersdorf közötti szakasz is.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
ausztria_tajkep_hegy_haz