Erre a gyorsforgalmiút-fejlesztésre várt fél Nyugat-Magyarország
Gazdaság

Erre a gyorsforgalmiút-fejlesztésre várt fél Nyugat-Magyarország

Portfolio
Magyarország és Ausztria kormánya megállapodást kötött a két ország közötti közlekedés fejlesztéséről. A tervek szerint összekötik a magyar M80-as gyorsforgalmi utat és az osztrák S7-es autópályát Szentgotthárd és Heiligenkreuz im Lafnitztal (Rábakeresztúr) között. Erről szóló jogszabálytervezetet nemrég küldte társadalmi egyeztetésre a kormány.

A megállapodás célja az Európai Unió transzeurópai közlekedési hálózatának fejlesztése, valamint a nemzetközi turizmus, kereskedelem és mobilitás elősegítése.

A szerződés értelmében a magyar oldalon az M80-as út építését és költségeit a magyar kormány, míg az osztrák oldalon az S7-es út építését az ASFINAG osztrák autópálykezelő vállalat fogja finanszírozni.

A két út összekapcsolása nem változtatja meg a határvonalat.

A törvényjavaslat az Országgyűlés jóváhagyásával lép hatályba, és a megállapodás végrehajtásáért a magyar közlekedési miniszter felelős. A végleges hatálybalépéshez mindkét ország belső jogi jóváhagyásai szükségesek.

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar-osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után a régi utakat kell használni Ausztriában - írja a Nyugat.hu.

Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végére készen lett az A2-es és Rudersdorf közötti szakasz is.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
balaton nyár nyaralás