Előfizetői tartalom

Már a németek is kevesebb csokinyulat esznek

Portfolio
A német édességgyártók 2025-re 5%-kal kevesebb, mintegy 228 millió csokoládényulat gyártottak húsvétra, amit elsősorban a megemelkedett kakaóárak okoztak. A termékek közel felét Németországban fogyasztják el, a többit exportálják, miközben a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntartható kakaótermesztésre - közölte az ESM kiskereskedelmi szakportál.

A Német Édességipari Szövetség (BDSI) tagvállalatainak csaknem fele lassabb üzletmenetről számolt be, a termelés visszaesését pedig elsősorban a jelentősen megemelkedett költségekkel, különösen a kakaó árának növekedésével magyarázzák. Bár a hagyományos tejcsokoládé nyuszi továbbra is a legnépszerűbb, egyre nagyobb teret nyernek az étcsokoládéból és fehér csokoládéból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés