Előfizetői tartalom

Üzentek a kutatók: el kell kerülni és meg kell adóztatni ezeket az élelmiszereket

Portfolio
Egy nemzetközi tanulmány szerint a nagy mennyiségű ultrafeldolgozott élelmiszer (UPF) fogyasztása növeli a korai halálozás kockázatát, ami újabb felhívást jelent az ilyen élelmiszerek szigorúbb szabályozására - írta a The Guardian.

A kutatás szerint minden 10%-os növekedés az ultrafeldolgozott élelmiszerek – mint a kenyér, sütemények és készételek – fogyasztásában 3%-kal növeli a 75 éves kor előtti elhalálozás kockázatát. Az American Journal of Preventive Medicine folyóiratban megjelent tanulmány szerint az UPF-ek olyan mértékben károsítják az egészséget, hogy egyes országokban a korai halálozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés