Előfizetői tartalom

A britek többsége szerint még idén előrehozott választások lesznek az országban

MTI
Jelentős mértékben, tíz százalékponttal erősödött a kormányzó brit Konzervatív Párt népszerűsége az azóta eltelt pár napban, hogy Boris Johnson korábbi külügyminiszter, a brit európai uniós tagság akár mindenáron való megszűnéséért (Brexit) küzdő tábor zászlóvivője váltotta Theresa Mayt a kormányfői tisztségben múlt szerdán - derült ki a Mail on Sunday felméréséből. Közben a Deltapoll felmérése szerint a választók többsége valószínűnek tartja, hogy még az év vége előtt előrehozott választásokat tartanak.

A Mail on Sunday által ismertetett közvélemény-kutatás szerint a kormányzó Konzervatív párt támogatottsága 30, a parlamenti ellenzék legfőbb erejét adó Munkáspárté 25 százalékos. A július 25. és 27. között hozzávetőleg 2000 ember megkérdezésével készült felmérés szerint a közelmúltban megerősödő Liberális Demokraták 18 százalékon állnak. A Nigel Farage vezette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés