Előfizetői tartalom

Áprilisban újabb fontos lépés jön a kormánytól

Portfolio
Bár Orbán Viktor kormányfő és Varga Mihály pénzügyminiszter elmúlt napokbeli jelzései afelé mutattak, mintha átállt volna a kormány a 4%-os GDP-növekedési célról az EU átlagát 2%-ponttal meghaladó növekedési célra, Gion Gábor PM-államtitkár friss jelzése szerint mégsem ez történt. Sőt, azt is jelezte, hogy áprilisban egy állami beruházásokat támogató költségvetési élénkítő lépés is jöhet, hogy ezt a 4%-os növekedési célt "megtámogassák".

A pénzügyekért felelős államtitkár a Reutersnek azt rögzítette csütörtökön, hogyJelenleg 4%-os növekedést tervezünk, mert nem látunk további lassulást az EU-ban. Ha további, vagy jelentős növekedési lassulás lenne az EU-ban, vagy globálisan, akkor az a célunk, hogy az EU növekedési átlagát 2%-ponttal meghaladjuk.A fentiek azt jelentik, hogy a romló külső környezet mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés